Politika

СДП: Прича о уставу за нас је завршена до избора

САРАЈЕВО - Главни одбор СДП БиХ оцијенио је да владајућа "петорка", умјесто да рјешава постојеће проблеме, "константно генерише нове, што је један од основних разлога што желе да 2010. годину проведу у расправама о реформи Устава, без озбиљне намјере да до реформи уопште и дође".


"Уколико владајуће странке не могу да постигну договор, за СДП БиХ прича о реформи Устава је завршена до наредних општих избора", саопштено је из ове странке након сједнице Главног одбора.

У саопштењу се наводи да борба против криминала и корупције за СДП БиХ нема алтернативу, те да ће ова странка уложити све напоре да се коначно почне "стајати у крај" највећем проблему друштва у БиХ.

Посљедњу одлуку високог представника у БиХ да не продужи мандат међународним судијама и тужиоцима у одјељењу за организовани криминал и корупцију, СДП БиХ сматра "погрешном тактиком додворавања онима који чине све да уруше правни систем у БиХ".

Главни одбор СДП-а БиХ данас је усвојио Информацију о раду Предсједништва странке између двије сједнице, те Информацију о припремама за опште изборе у БиХ 2010. године, коју је поднио Шеф изборног штаба СДП БиХ, Дамир Хаџић.

Предсједник СДП БиХ, Златко, Лагумџија упознао је чланове Главног одбора о бутмирским разговорима који су почели 8. октобра и који су почетком децембра завршени.

"Посљедњи пакет који је у току овог процеса понуђен политичким лидерима није могао добити подршку СДП, зато што није задовољавао минимум прихватљивости за СДП и није представљао својеврстан 'пакет плус', који би значио позитиван и неопходан помак ка успостави функционалне државе", наводи се у саопштењу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog