Društvo

Битка са снијегом изгубљена: Не може се из Шипова у Купрес

БАЊА ЛУКА  - Путни правац Шипово - Купрес непроходан је за саобраћај због веома интензивних сњежних падавина, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.


И дионица регионалног пута Плужине - Обрња, преко превоја Морине, тренутно је непроходна због повећаних сметова и јаких вјетрова.

У саопштењу се наводи да је већина путних праваца у РС проходна, али се упозорава да је одвијање саобраћаја успорено и отежано због интензивних сњежних падавина и ниских температура.

Дежурне екипе предузећа за путеве су на терену и врше чишћење и посипање свих дионица, али интензивне сњежне падавине и јак вјетар им отежавају посао, истичу у АМС РС.

Због ниских температура посипни материјали не дјелују, тако да су коловози залеђени, а мјестимично има и угаженог снијега. На свим планинским превојима за теретна возила обавезна је употреба ланаца.

Из АМС РС апелују на возаче да на пут крећу само ако морају, возе максимално опрезно и да вожњу прилагоде условима на путу, те да на пут не крећу без зимске опреме, која је обавезна на свим путевима у БиХ.

Јутрос је једно лице погинуло, док су три повријеђена у саобраћајној несрећи која се догодила на магистралном путу Бањалука - Јајце у мјесту Црна Ријека.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog