Društvo

Хан Пијесак: Све стало због зиме

ХАН ПИЈЕСАК - На подручју општине Хан Пијесак јутрос нема струје, основна и средња школа остале су без гријања, а потрошачи који се снабдијевају с изворишта Краљева гора немају воду.


Радници "Електродистрибуције" на терену раде на отклањању квара на далеководу на дионици Чађавица - Залуковик.

Настава у школама је скраћена на пола часа, а биће одржана само четири часа. Проблем је и то што већ неколико дана у школама нема угља.

Директор Основне школе у Хан Пијеску Обрад Савчић изразио је очекивање да ће овај проблем бити ријешен данас, те да ће наручени угаљ из Бановића стићи у току дана.

Аутобуси превозника "Центротранс" јутрос су са малим закашњењем довезли ученике до школе.

Сви путни правци Сарајевско-романијске регије су очишћени и проходни, саопштено је из "Романија путева". Синоћ је извршено посипање путева али због ниских температура које су на подручју Сокоца јутрос око 2.00 часа достизале минус 28 степени Целзијусових, путеви нису посипани јер материјал на овако ниским температурама не може да делује.

У Хан Пијеску јутрос је измјерена температура од минус 16 степени, док је на бензинској пумпи "Енергопетрол", удаљеној 50 метара од Метеоролошке станице било минус 21 степен Целзијусових.

У усјецима и превојима има угаженог снијега.

Висина сњежног покривача на Хан Пијеску износи 40 центиметара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog