Kultura

Бањолучки тамбураши у ''Сава центру''

БАЊА ЛУКА - Градски тамбурашки оркестар Бања Лука заокружиће концертну 2009. годину сутрашњим наступом у београдском "Сава центру".


Тамбураши из Бање Луке биће окосница новогодишњег тамбурашког концерта под називом "Дероње до Холивуда" на коме ће се представити најуспешнији оркестри прва два свјетска тамбурашка фестивала "Тамбурица фест", одржана у бачком мјесту Дероње.

"То ће бити својеврстан тамбурашки дуел побједника фестивала `Тамбурица фест` одржаних 2008. и 2009. године", истичу у Градском тамбурашком оркестру Бањалука.

Осим тамбурашких састава "Равница" из Суботице и "Биће скоро пропаст света" из Дероња, који су обиљежили 2008. годину, у Сава центру наћи ће се и овогодишњи лауреати, ђаковачки "Дyацо" и Тузлански тамбураши.

За Градски тамбурашки оркестар, под диригентском палицом Даворина Грозданића, наступ у Сава центру је увертира за њихов традиционални новогодишњи гала концерт који ће средином јануара бити одржан у Бањој Луци.

То ће бити прилика да најбољи тамбурашки оркестар БиХ пред својом публиком изведе дио репертоара којим ће се током 2010. године представити широм Европе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog