Društvo

Павловић: Власт Сребренице наставља етничко чишћење Срба

СРЕБРЕНИЦА – Предсеjдник Скупштине општине Сребренице Радомир Павловић упозорио је да ће Срба у овој општини у Републици Српској нестати јер ће се масовно иселити уколико се не заустави дискриминаторска политика локалне бошњачке власти.


 

„Годинама смо препуштени сами себи без системске и јасне подршке институција, па се често пута питам да ли се овај град још увек налази у уставно-правном поретку Републике Српске”, рекао је Павловић медијима Српске.

Он је навео да иако Срба у Сребреници има двоструко више него Бошњака, они се од локалне бошњачке власти третирају као мањина и дискриминисани су у свим областима.

Донације, грађевински материјали и хуманитарна помоћ се додјељују искључиво Бошњацима, што показује и податак да је од 2.319 до сада обновљених кућа само 546 српских, каже Павловић.

Предсједник Скупштине општине Сребренице упозорава да око 5.000 Срба из ове општине живе у Србији као избеглице јер немају где да се врате пошто су им куће порушене, а бошњачке власти опструишу њихову обнову.

Он је навео да у селима Ратковићи, Радошевићи и Крњићи од 500 српских кућа, које су Бошњаци срушили током 1992. године, до сада је обновљено око десетак.

„Остала српска села на подручју општине Сребреница су пуста и празна”, каже Павловић додајући да се наставља етничко чишћење Срба које је на најмонструознији начин током рата спроводио командант муслиманских јединица из Сребренице Насер Орић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog