Društvo

Станић вратио Поповића на мјесто декана

БАЊА ЛУКА - Ректор Универзитета у Бањалуци Станко Станић повукао је данас одлуку о смјени декана Правног факултета Витомира Поповића.


Станић је овај потез образложио чињеницом да је приликом доношења одлуке о разрјешењу декана Поповића направљена процедурална грешка, јер није консултовано Научно-наставно вијеће Правног факултета.

"Даље инсистирање на провођењу одлуке о смјени водило би нас у међусобно исцрпљивање и повлачење по суду, губљење и времена и енергије, а то нам не треба и одлучено је да та одлука буде стављена ван снаге", рекао је Станић.

Станић тврди да његова данашња, али ни претходна одлука о смјени декана Поповића није политички мотивисана нити донесена под притиском, те жали што су се у вези са овим догађајем огласиле поједине политичке партије.

Он каже да су на Правном факултету ријешени постојећи проблеми, а студентима је дозвољено учешће у раду Научно-наставног вијећа овог факултета што је био кључни разлог за смјену, а ван снаге је стављена и одлука овог вијећа о набављању литературе за студенте.

Када је ријеч о обавезном плаћању чланарине Студентском савезу на нивоу Универзитета, Станић је рекао да ће бити донесена одлука да се од студената не наплаћују никакве накнаде које нису у складу са одлуком министра просвјете и културе о студентским накнадама.

Станић је данас позвао и студенте бањалучког Универзитета да не дозволе да их ико дијели по томе кога подржавају на овом универзитету и поручио им да буду јединствени у борби за квалитет наставног процеса.

Ректор бањалучког Универзитета Станко Станић смијенио је декана Правног Фекултета Универизитета у Бањалуци Витомира Поповић са те функције 18. децембра јер није дозволио студентима које је изабрао Студентски парлемент Универзитета учешће у раду Научно-наставног вијећа Правног факултета.

За вршиоца дужности декана Правног факултета Универзитета у Бањалуци именован је професора тог факултета Петар Кунић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog