Društvo

Усвојен ребаланс уџета Бање Луке

БАЊА ЛУКА - Одборници Скупштине града Бања Лука усвојили су данас ребаланс буџета од 151.979.615 КМ, а који је за 0,99 одсто мањи у односу на ребаланс који је усвојен крајем јуна.


Предсједник Скупштине града Слободан Гаврановић рекао је да је ребаланс буџета извршен због смањења извора јавних прихода.

"Буџет града биће мањи за око 1.500.000 КМ у односу на ребаланс буџета који смо усвојили крајем јуна ове године", рекао је Гаврановић.

Начелник Одјељења за финансије Административне службе града Радмила Стојнић појаснила је да други ребаланс буџета ове године у принципу није мјењао буџетски оквир, али да је он морао бити прилагођен због помоћи које су дошле послије првог ребаланса и због неких кредитних средстава.

"Овај ребаланс у суштини за Бању Луку не значи ништа специјално, све потрошачке јединице су остале у истим оквирима, али оно што је евидентно и што се види кроз ребаланс је то што је код појединих потрошачких јединица дошло до одређивања приоритета", рекла је Стојнићева.

Према њеним ријечима, све што не буде исфинансирано, динамички ће бити одложено и остаће за реализацију у 2010. години.

Она је навела да ће се Приједлог буџета за 2010. годину пред одборницима наћи 29. децембра, те да је он пројектован четири до пет одсто мање у односу на ову годину, што је у висини буџета који ће бити реализован у овој години.

Градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић је истакао да се у ребаланс морало ићи , јер су приспјела средства Владе РС, која нису била планирана , а која улазе у буџет и морају се приказати.

Он је истакао да ниједна функција у граду није угрожена и да су сви буџетски корисници исфинансирани.

"Без обзира на то што смо у овој години смањили инвестиције, ипак смо завршили низ значајних пројеката, тако да 2009. година није била неуспјешна", рекао је Давидовић.

На опаску опозиције да је град ове године превише улагао у "пјевање и веслање", Давидовић је одговорио да је то прича без аргумената.

"Ништа се не може потрошити мимо одлуке Скупштине града, град је ове године подржао један концерт и један значајнији спортски догађај и финансиране су манифестације које су сврстане у списак манифестација од интереса за град", рекао је Давидовић и додао да је и то дио живота и да се и то мора финансирати према реалним могућностима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog