Politika

Додик Инцку: Чуј шта каже народ

БАЊА ЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик упознао је данас високог представника у БиХ Валентина Инцка са реаговањима која су у РС изазвале његове посљедње наметнуте одлуке, нагласивши да се руководство РС неће одрећи свог права да чује и мишљење грађана о овом питању.


 

Додик је подсјетио Инцка и на ставове које је раније о том питању заузела Народна скупштина РС, саопштено је из Бироа Владе РС за односе са јавношћу.

Инцко је Додику уручио попис имовине у БиХ који је сачинио тим ОХР-а, истичући да се ни он ни ОХР неће бавити питањем расподјеле те имовине и да је то ствар договора домаћих политичара.

Инцко је 14. децембра наметнуо одлуку о продужењу мандата страних судија и тужилаца који раде на предметима ратних злочина, затим одлуку о Статуту града Мостара те продужио мандат члановима Високог судског и тужилачког савјета.

Високи представник објавио је јуче да је тим за попис државне имовине, који је успостављен на основу његове одлуке 12. августа, пописао укупно 1 000 јединица. Инцко је нагласио да је од ових хиљаду јединица 979 у БиХ, а 21 у седам држава изван БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog