Politika

Додик: Да се уреди однос према Србима у региону

БЕОГРАД - Премијер Републике Српске Милорад Додик очекује да ће на данашњем састанку у Београду предсједника Србије Бориса Тадића и представника Срба из региона бити ријечи о томе како институционално уредити и обезбиједити наставак сарадње Србије са Србима у региону.


Он је подсјетио да је Србија донијела закон, којим регулише односе са дијаспором и Србима у окружењу.

"Видјећемо на који начин институционално уредити односе на том нивоу и како обезбиједити одређени континуитет у сарадњи, да има одређену динамику и оквир, а не да то буде као до сада `ад хок`. На данашњем састанку ћемо тражити најбоља могућа рјешења за то", рекао је Додик.

Он је додао да очекује да се данас састане са људима који представљају не само Србију и власт Србије, него и Србе који су из земаља у окружењу Србије.

"Очекујем да видимо на који начин објединити оно што је срж и национално биће Срба онако како то ради савремена Европа, потпуно транспарентно и у духу очувања културних, националних и других вриједности Срба у цијелини", рекао је Додик, који је у храму Светог Саве присуствовао помену поводом 40 дана од упокојења патријарха Павла.

Предсједник Србије Борис Тадић организоваће данас у Београду састанак са представницима Срба из региона. Почетак састанка планиран је за 14.00 часова, а предвиђено је да се предсједник Србије и његови гости обрате новинарима у 16.30 часова.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog