Društvo

Кампања "Усуди се" у Бечу проглашена најуспјешнијом

БАЊА ЛУКА - Кампања Усуди се Полицијске мисије Еуропске уније, коју је за њих имплементирала агенција Аквариус Огилви 2008. године на фестивалу, Јуропиан екселенс авордс (Еуропеан Еxцеленце Аwардс), одржаном 10.децембра у Бечу, побједила је у 31. категорији.


Поменута категорија носи назив "Најефикаснија кампања", а "Усуди се" је такође била номинована у 55. категорији - Најбоље кампање земаља у оквиру Балканске регије.  На ово престижно европско такмичење пријављено је више од 1250 радова из цијеле Европе који су се такмичили у укупно 56 категорија.

Кампања “Усуди се”, која је освојила награду, покренута је с циљем подизања свијести шире друштвене заједнице о важности узимања учешћа појединаца у борби против организованог криминала и корупције. У току кампање број позива на бесплатни број 080 020 505 повећан је за 400%.

Директорица агенције, Бранкица Јанковић, истиче да ју је награда обрадовала и врло пријатно изненадила. „Нажалост, због немогућности добијања визе у тако кратком временском року нисмо били у могућности да присуствујемо додјели награде. Међутим, представници ЕУПМ у БиХ, присуствовали су свечаности и преузели награду,“ рекла је госпођа Јанковић, истичући да јој је изузетно драго што је баш ова кампања добила награду јер су у нашем друштву криминал и корупција горући проблем. Нагласила је да је сваки облик скретања  пажње на ове проблеме друштва драгоцјен.

„Идеја за реализацију кампање којом ће се грађане охрабрити да се усуде и узму активно учешће у борби против организованог криминала и корупције је потекла од бх агенција за провођење закона. Сретан сам што смо успјели пронаћи маркетиншку агенцију која нам је пружила помоћ у напорима да комуницирамо о циљевима кампање, изјавио је Килијан Вал, шеф Одјела за медије и односе с јавношћу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog