Društvo

Поскупљење струје остављено за касније

ТРЕБИЊЕ - Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске није данас у Требињу разматрала захтјеве за повећање цијена електричне енергије, јер се чека ступање на снагу Одлуке о именовању предсједника и чланова ове комисије, коју је синоћ усвојила Народна скупштина РС.


Портпарол Регулаторне комисије за енергетику Јелена Пртило потврдила је Срни да су са дневног реда сједнице скинуте тачке о утврђивању цијене електричне енергије на прагу електране, о утврђивању тарифних ставова за кориснике дистрибутивних система, те о уврђивању тарифних ставова за снабдијевање неквалификованих купаца у Републици Српској.

Она је објаснила да отправак синоћње Одлуке о именовању предсједника и чланова Регулаторне комисије за енергетику, још није доступан Комисији и да се чека њено ступање на снагу.

"Када одлука о именовању постане правоснажна, Регулаторна комисија за енергетику РС благовремено ће обавијестити јавност о одржавању наредне сједнице Регулаторне комисије на којој ће бити разматране одлуке о цијенама електричне енергије", рекла је Пртило.

Она је навела да ће се, када се важећи тарифни ставови примјене на планирану потрошњу тарифних купаца у 2010. години, добити просјечна цијена електричне енергије за снабдијевањe тарифних купаца у РС у износу од 0,161 KM по киловат сату.

Пртило је додала да захтијевана промјена цијене електричне енергије у просјеку износи 7,4 одсто, односно 0,1247 KM по киловат сату.

"Када Регулаторна комисија за енергетику донесе Одлуку о утврђивању цијена на прагу електране, као и тарифних ставова за кориснике дистрибутивних система и тарифних ставова за снабдијевање неквалификованих купаца електричном енергијом, биће позната цијена електричне енергије за снабдијевање неквалификованих купаца као и датум од када ће се почети примјењивати", рекла је Пртило.

Захтјев за повећање цијене електричне енергије Регулаторној комисији за енергетику поднијела су сва електродистрибутивна предузећа и двије термоелектране.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog