Republika Srpska

Возови касне и у ЕУ: Критике на рачун Еуростара и Еуротунела

ЛОНДОН - „Еуростар“ и „Еуротунел“, компаније које управљају жељезничким саобраћајем у тунелу испод Ла Манша, нису пружиле довољно информација путницима током прекида саобраћаја ове седмице, изјавили су данас званичници.


Овакав закључак је резултат рада Међудржавне комисије за тунел који повезије Велику Британију и Француску. Комисија је данас разматрала хаотичне догађаје који су се дешавали током неколико претходних дана.

Брзи возови „Еуростара“ стали су током викенда због снијега и ниске температуре, па десетине хиљада путника са резервисаним картама нису могле да крену на божићне одморе или се врате кућама.

Међудржавна комисија затражила је да двије фирме заједно ријеше садашње организационе проблеме, информишу путнике и испуне њихове захтјеве.

У саопштењу је упућен позив „Еуростару“ и „Еуротунелу“ да потпуно сарађују са истрагом о томе зашто је дошло до прекида жељезничког саобраћаја.

Портпарол „Еуротунела“ изјавио је да је саопштење комисије примљено к знању и да је компанија одмах на почетку кризе прије шест дана мобилисала све ресурсе да би безбједно евакуисала путнике пет возова који су се покварили у тунелу.

„Еуростар“ је саопштио да ће наставити рад на независној истрази о техничким проблемима на својим возовима.

Жељезнички саобраћај између Британије и Француске данас је дјелимично обновљен.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog