Politika

Пуповац: Србима у Хрватској не треба расправа о геноциду

БЕОГРАД – Предсједник Спрског националног вијећа Милорад Пуповац изјавио је да је Србима у Хрватској „најмање потребно” оживљавање расправе о геноциду пред Међународним судом правде.


Пуповац је рекао да је тужба Хрватске против Србије за геноцид, и могућа контратужба Србије против Хрватске, један од проблема који највише оптерећује хрватско-српске односе.

Додао је да би, ако Хрватска не повуче тужбу против Србије до краја предедничког мандата Стејпана Месића, Хрватска и Србија требало да почну разговоре на ту тему како би се избјегло да нови предсједник Хрватске и нови односи не буду оптерећени неријешеним проблемима из прошлости.

„Најмање што је потребно хрватско-српским односима и Србима у Хрватској јесте да се то оживљава пред Међународним судом правде”, рекао је Пуповац.

Пуповац је рекао да хрватско-спрске односе највише оптерећују проблеми повратка избјеглица, Косова, Босне и Херцеговине и међусобне тужбе за геноцид.

„Са тим је све почело. Политика производње геноцида са којом је кренуо Слободан Милошевић, обнављајући сјећања на историјски геноцид над Србима у Другом свјетском рату, а прихватио Фрањо Туђман, донијела је највише зла у хрватско-српским односима”, рекао је Пуповац.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog