Društvo

Кузмановић на прослави Челиначких новина

ЧЕЛИНАЦ - Предсједник Републике Српске Рајко Кузмановић изјавио је синоћ у Челинцу да је обиљежавање десет година дјеловања "Челиначких новина" један је од најзначајнијих културних догађаја у историји ове општине.


Кузмановић, који је од 1961. до 1965. године био предсједник челиначке општине и аутор је књига "Челинац кроз вијекове" и "Челинац - путеви развоја", нагласио је да су "Челиначке новине" свјетионик културе овог краја и да заслужују подршку цијеле друштвене заједнице.

На данашњој свечаности, уприличеној поводом јубилеја јединог медија у челиначкој општини, представљен је и "Легат Рајка Кузмановића" Народној библиотеци "Иво Андрић", којој је поклонио 1 000 књига из властите библиотеке.

Момчило Спасојевић, директор Народне библиотеке "Иво Андрић", која је издавач овог листа, истакао је да су "Челиначке новине" посвећене искључиво Челинцу и Челинчанима, да прате све области живота у локалној заједници и највећу пажњу посвећују животним проблемима обичног човјека, те афирмацији позитивног стваралаштва.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић рекао је да су "Челиначке новине" веома значајан сегмент друштвеног живота, које на објективан и коректан начин, у складу са свим новинарским нормама, обавјештавају јавност о свим важнијим догађајима у локалној заједници и истакао да баш зато заслужују подршку локалне заједнице, а општина у складу са својим могућностима помаже опстајање овог листа.

Главни и одговорни уредник "Челиначких новина" Борислав Максимовић подсјетио је да је први број овог листа изашао уочи Божића 2000. године. Новине излазе једном мјесечно, а опстају захваљујући ентузијазму сарадника и жељи читалаца.

Према његовим ријечима, новине су, као независни медиј, пружиле изузетан допринос у развоју демократрије и културе дијалога у челиначкој општини.

Технички уредник "Челиначких новина" Душко Пејаковић уручио је захвалницу предузећу "Мермер" за искрену и досљедну подршку овом листу током цијеле протекле деценије.

Синоћњој свечаности у Челинцу присуствовали су и бројни представници привредног, политичког и културног живота ове општине и околине.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog