Republika Srpska

Беванда: Испунили смо услове ММФ

САРАЈЕВО - Министар финансија Федерације БиХ Вјекослав Беванда тврди да је Федерација испунила све услове за пребацивање друге транше стендбај - аранжмана са Међународним монетарним фондом од око 200 милиона КМ.


Он је појаснио да су, доношењем ребаланса за ову и усвајањем буџета за наредну годину, уз упућивање реформских закона у процедуру испуњени сви услови ММФ.

"Први смо испунили оно што је требало и показали да можемо и прије Републике Српске и БиХ, који то још нису урадили. Сви су били убијеђени да нећемо моћи то да урадимо", рекао је Беванда, наглашавајући да нису тачне тврдње да Драган Човић руши ФБиХ.

Према његовим ријечима, ако РС и БиХ ураде свој дио посла, БиХ може да очекује да ММФ у другој половини јануара донесе одлуку о пребацивању друге транше кредита.

Он је истакао да ће комплетан ребаланс за ову годину бити испуњен и да ће свима који на вријеме унесу у систем своје потребе бити исплаћене, додајући да је ФБиХ сада у ситуацији да буквално има више новца него што јој треба.

Беванда је посебно нагласио да је Фискални савјет БиХ прије два дана расподијелио средства такозваних СДР-ова, специјалних права вучења, у износу од 300 милиона КМ која су БиХ припала на основу чланства у ММФ-у, од којих је 100 милиона КМ припало РС, а 200 милиона марака ФБиХ.  

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog