Politika

Кампања у летећем старту: Динкић реформатор године?!

БЕОГРАД – Потпредсједник владе и министар економије Млађан Динкић добио је данас награду за реформатора године, у организацији Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), због доприноса стварању повољног оквира за пословање у Србији.


Како је наведено у образложењу Управног одбора НАЛЕД, Динкићу је награда додијељена за покретање свеобухватне реформе прописа, директну подршку привреди кроз субвенционисане кредите, обезбјеђивање страних директних инвестиција и ликвидност привреде и у времену кризе.

Динкић је на додјели награда у хотелу „Хајат” најавио да ће Влада Србије на следећој сједници, у уторак, усвојити први пакет препорука привреде за укидање непотребних бирократских прописа и процедура.

Награда за реформатора додијељена је и директору Агенције за привредне регистре Звонку Обрадовићу за увођење једношалтерског система регистрације предузећа и директан допринос конкурентности привреде, транспарентно и одговорно управљање и поједностављење процедура.

У категорији предсједника општине награду за реформе добио је предсједник општине Параћин Саша Пауновић за промоцију интереса локалних самоуправа у односу са републичким властима и промоцију одговорног управљања у јавном сектору.

Награду је добио и уредник економске рубрике у дневном листу „Политика” Миомир Бркић за дослиједност у извјештавању, залагање за економске реформе, аналитичност и истраживачки приступ, борбу против корупције и притисак на институције да спроводе реформе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog