Svijet

Бин Ладенова черка може напустити Иран

ТЕХЕРАН - Кћерка Осаме бин Ладена, која се склонила у Амбасаду Саудијске Арабије у Техерану, може да напусти Иран након што њен идентитет буде утврђен, рекао је данас ирански министар иностраних послова Манучер Мотаки.


"Прије одређеног времена саудијска Амбасада у Техерану саопштила је да је једна од кћери Осаме бин Ладена у комплексу и наш МИП је одговорио да на основу међународних конвенција уколико њен идентитет буде потврђен она може да напусти Иран уз документе који јој обезбјеђују одлазак", рекао је Мотаки.

Он је додао да Техеран није у могућности да потврди њен идентитет, али је из Амбасаде саопштено да је она Бин Ладенова кћерка - преноси иранска новинска агенција ИСНА.

Саудијски лист "Ашарк ал Авсат" је почетком седмице пренио ријечи Омара бин Ладена, четвртог Осаминог сина који је рекао да се једна од његових сестара Иман (17) недавно склонила у саудијску Амбасаду у Техерану.

Отправник послова у саудијској Амбасади у Техерану Фуад Касас потврдио је да је Иман у комплексу, док је саудијски лист писао да је она до сада неуспјешно тражила дозволу да оде из Ирана.

Омар бин Ладен такође је рекао да још петоро чланова његове родбине и једна од супруга његовог оца који су нестали након инвазије на Авганистан 2001. године, налазе у Техерану у кућном притвору.

Омар, који тренутно живи у Катару, рекао је да је сазнао за судбину чланова његове породице након што га је током протеклог мјесеца телефоном назвао брат Умар, којем је у тајности дао телефон један Иранац.

Британски дневник "Тајмс" писао је да 11 Бин Ладенових унучади, такође, живи у једном комплексу под јаким обезбјеђењем изван Техерана.

Према писању британског дневника, Бин Ладенова породица је побјегла из Авганистана непосредно прије терористичких напада на америчке градове Њујорк и Вашингтон 11. септембра 2001. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog