Svijet

Јушченко и Јанукович: Нема завјере

КИЈЕВ - Прес службе предсједника Украјине Виктора Јушченка и лидера опозиције Виктора Јануковича негирале су данас постојање планирања завјере пред предсједничке изборе заказане за 10. јануар.


Нешто раније високорангирани званичник из секретаријата украјинског предсједника Јарослав Козачок објавио је тајни договор у којем се наводи да ће Јанукович именовати Јушченка за премијера уколико побиједи на изборима 10. јануара.

Козачок је поднио оставку као знак протеста.

"Данас смо свједоци тактике клевете. Бивши званичник из секретаријата украјинског предсједника дијелио је фалсификовани документ намјењен да би у потпуности оцрнио украјинског лидера", саопштено је из прес службе украјинског предсједника, преноси руска новинска агенција "РИА Новости".

Ана Герман из Јануковичеве странке одлучно је негирала извјештаје о постојању завјере.

"Нисам постигао никакав споразум са Јушченком, али сам спреман да се сагласим са сваким у случају да ће то значити бољи живот за Украјинце и да ће се земља брже опоравити од кризе", пренијела је Герман Јануковичеве ријечи .

Током протекле седмице, Јанукович је сам искључио могућност именовања Јушченка за мјесто премијера у случају побједе на изборима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog