Politika

ДС и СНС најпопуларније странке у Војводини

НОВИ САД - Најпопуларнија политичка странка у Војводини је Демократска странка, која ужива повјерење 26 одсто грађана покрајине, док је Српска напредна странка на другом мјесту са 23 одсто гласова, резултат је истраживања које је провео Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД).


Према овом истраживању, најмање повјерење грађана у Војводини ужива странка Г17 плус, за коју се изјаснило свега два одсто анкетираних грађана Војводине.

ЦеСИД-ова истраживања указују да изборни цензус у покрајини од пет одсто, у овом тренутку, не би прешли ни Лига социјалдемократа, која ужива повјерење четири одсто Војвођана.

Социјалистичка партија Србије без коалиционих партнера има подршку свега три одсто покрајинског бирачког тијела, што значи да ни та партија не прелази цензус.

Српска радикална странка, "Мађарска листа" и Либерално демократска партија имају подршку по шест одсто бирача у покрајини.

Демократска странка Србије има повјерење од пет одсто грађана Војводине, односно налази се на нивоу изборног цензуса, што би јој обезбиједило улазак у покрајински парламент.

Када је ријеч о републичком нивоу, ДС подржава 28 одсто грађана, СНС 27 одсто, док би на улазак у Скупштину Србије још могли рачунати СПС, СРС, ДСС и ЛДП.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog