Republika Srpska

Хећо овластио турског хотелијера да тргује оружјем

БАЊА ЛУКА - Министар индустрије, енергије и рударства Федерације БиХ /ФБиХ/ Вахид Хећо дао је овлашћења турском хотелијеру Ханефију Башу да координише између фирми за производњу наоружања и војне опреме из ФБиХ и Турске.


Бивши директор Дирекције за намјенску индустрију ФБиХ Исмет Брига упозорио је да се послови из области намјенске индустрије раде преко државне фирме "Макине Кимја" из Турске, те није било потребе да ресорно федерално министарство даје пуномоћ Башу да представља фирме из ФБиХ у преговорима са турским компанијама.

Он тврди да је био против тога да Ханефи Баш, који се бави хотелијерством, координише између предузећа за производњу наоружања и војне опреме из ФБиХ и Турске.

"Било је притисака из Министарства индустрије, енергије и рударства ФБиХ да се Башу нешто да, па му је дато овлаштење да координира између фирми, али без накнаде, односно волонтерски", рекао је Брига.

Брига је додао да до прије три мјесеца, до када је он био на челу Дирекције, Баш није посредовао нити у једном послу.

Хећо је рекао да Ханефи Баш не добија никакву накнаду, те да је захваљујући њему као контакт особи недавно у Сарајеву, у присуству премијера ФБиХ и представника Турске, потписан споразум о сарадњи у намјенској индустрији.

"Ханефи Баш је пријатељ БиХ и помагао је током рата. Давање овлаштења њему за координацију и представљање сасвим је законито", истакао је Хећо, нагласивши да је заправо Брига тај који је направио хаос у намјенској индустрији ФБиХ, због чега је смијењен и, како је навео, о чему ће се ускоро чути.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog