Republika Srpska

И у наредној години подстицаји за куповину ''ИМТ'' трактора

БАЊА ЛУКА- Произвођачима у Републици Српској до сада је испоручено 212 трактора произвођача "ИМТ" и "ИМР" Београд, а из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС напомињу да ће подстицаји за куповину ових трактора остати и у наредној години.


"Банке 'Уникредит' и 'Комерцијална банка' одобриле су још 110 захтјева за кредит, а за куповину је заинтересовано око 150 пољопривредника", саопштено је из Министарства.

Реализација програма биће настављена у континуитету до краја 2010. године, а у новом Правилнику о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села за наредну годину остаће подстицаји за куповину нових трактора произведених у Србији од произвођача "ИМТ", "ИМР" и "Металопрерада".

"Ово значи да право на подстицајна средства имају физичка и правна лица који су купили или намјеравају да купе нове тракторе, од овлашћених дистрибутера у РС и у децембру 2009. године", наводи се у саопштењу.

Субвенционисана куповина трактора произведених у Србији омогућена је на основу Споразума о сарадњи у области привреде између Србије и РС и Уредбе о субвенционисању трактора произведених у Србији.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog