Republika Srpska

НС-продуктна берза: Нема трговине пшеницом

НОВИ САД - Промет на новосадској Продуктној берзи прошле недјеље окарактерисао је изостанак трговања пшеницом, а берзански експерти наводе да ни најава снижења цијене пшенице са садашњих 12 динара или око 0,12 евра по килограму није побудила интерес купаца, саопштено је са ове берзе.


Слична ситуација је и када је ријеч о трговини кукурузом, јер је током недјеље на Берзи склопљен само један уговор и то по цијени од 11,23 динара или 0,11 евра за килограм те житарице.


Скроман промет кукурузом на Берзи објашњавју чињеницом да ове недјеље није било извозне тражње која је најбитнији сегмент његовог лошег или доброг берзанског промета.

Ове недјеље остварен је укупан промет од 850,6 тона робе, што је за 35,66 одсто више од прошлонедјељног, када је био најнижи у протекле три године.

Финансијска вриједност промета од 10,6 милиона динара или око 110.900 евра виша је за 12 одсто у односу на онај остварен претходне недјеље.

Све остале робе које су биле предмет трговања на Берзи биле су мање или више на истом нивоу као претходне недјеље, па се сојином сачмом са 44 одсто протеина трговало по цијени од 45,31 динара или око 0,46 евра по килограму, док се сточним јечмом трговало по цијени од 8,96 динара или 0,09 евра по килограму.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog