Društvo

За повратак повратак 16,5 милиона марака

САРАЈЕВО - Министарство за људска права и избјеглице БиХ ове године утрошило је око 16,5 милиона КМ за 261 нову стамбену јединицу у 15 општина на подручју БиХ и обнављање 29 зграда са укупно 89 санираних станова у 12 општина.


У саопштењу из Министарсва за људска права и избјеглице БиХ наводи се да су на нисконапонску мрежу прикључена 194 повратничка објекта на у 12 општина БиХ, а реализовано је и 107 пројеката из области инфраструктуре и запошљавања.

У току је реализација пројеката из области повратка, за које је ресорно министарство осигурало више од 15,5 милиона КМ, а уговорени су пројекти обнове индивидуалних стамбених објеката, зграда заједничког становања, електрификације и одрживог повратка вриједни 40,2 милиона КМ.

Пројекат развоја и опоравка Сребренице, за који је из буџета институција БиХ издвојено близу десет милиона КМ, реализован је скоро у цијелости, а у току је реализација још само два до три одсто ових средстава.

У оквиру заједничких пројеката у прошлој години, за обнову индивидуалних стамбених јединица уговорени су послови вриједни близу 16 милиона КМ, зграда заједничког становања 7,2 милиона КМ, за електрификацију повратничких насеља више од 2,8 милиона КМ, а за одрживи повратак уговорено је послова чија је вриједност више од 4,7 милиона КМ.

Из заједничких пројеката у овој години, у току је одабир корисника за обнову индивидуалних стамбених јединица, а уговорени су радови на обнови зграда вриједни 1,7 милиона КМ, електрификацију више од 2,1 милион КМ, те одрживи повратак 5,7 милиона КМ, наводи се у саопштењу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog