Društvo

Пар у Загребу држао робињу из Србије

ЗАГРЕБ - Загребачка полиција сумњичи брачни пар из Тузле, држављане БиХ, да су у стану у Загребу држали заробљену 18-годишњу држављанку Србије и тјерали је да краде.


Полиција је на граничном прелазу Жупања 24. децембра ухапсила 38-годишњу Ф.Х., која је приведена истражном судији, док је за А.Х. расписана потјерница. Они се сумњиче да су се бавили трговином људима и ропством.

Дјевојка је побјегла од куће из Београда и са брачним паром Ф.Х. и А.Х. упознала се у Сарајеву. Понудили су јој да дође у Загреб и да за њих краде заједно с њиховом малољетном кћерком.

Лаковјерна жртва је пристала и они су је средином октобра одвели у Загреб, гдје су живјели у изнајмљеном стану на Пешченици.

Њихова ћерка и жртва из Србије су сваки дан крале, а када је жртва схватила да сав новац од крађа мора давати њима рекла им је да се жели вратити кући, али јој они нису дозволили.

Исти извор наводи да је дјевојка одлучила побјећи, па је 17. новембра купила аутобуску карту за БиХ, али је брачни пар нашао и уз пријетње је вратио у стан.

Сљедећих дана она је из страха наставила да краде и давала им зарађени новац. Након покушаја бјекства, њени отмичари су према њој били груби, пријетили јој и надзирали је тако да није ни покушавала побјећи.

Након наговарања неколико пута је с њима имала и сексуални однос, а полиција је утврдила да је дјевојка добровољно на то пристала.

Све се открило када је полиција 25. новембра ухватила дјевојку док је крала у трговини у центру града.

Полиција је открила и да има лажне путне исправе. Дјевојка им је све испричала, па је смјештена у сигурну кућу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog