Svijet

Филипини: 4 погинуле и 21 нестала особа у потонућу трајекта

МАНИЛА - Четири особе су погинуле, а 21 се води као нестала након што је потонуо трајект у централним Филипинима, што је друга таква несрећа за мање од седам дана, рекли су званичници.


Спасилачки бродови извукли су 63 путника и члана посаде, рекао је вођа спасилаца Арманд Балило новинарима, додајући да су се акцији спасавања придружила војска са авионима и хеликоптерима изнад вода код острва Верде.

"Наши спасилачки тимови пронашли су четири тијела, међу њима двоје дјеце. Настављамо да трагамо за преживјелима", рекао је Балило.

Он је додао је министарство транспорта суспендовало операције бордске комапније која је власник трајекта и наредило истрагу и прегледи свих путничких локалних бродова.

Након 30 минута послије испловљавања брод је почео да се нагиње на једну страну и вода да улази у брод са стране прамца, рекао је Балило додајући да је трајект потонуо у року од неколико минута, око 1,6 наутичких миља од острва Верде.

Трајект је превозио најмање 88 људи и девет теретних камиона када је испловио из мјеста Калапан, на централном острву Миндоро у правцу луке Батангас на острву Лузон.

Неки од несталих путника вјероватно су потонули заједно са бродом јер није било довољно времена да се алармирају сви путници, рекао је Ричард Гордон, шеф филипинског Црвеног крста новинарима.

Трајекти су важно транспортно средство на Филипинима, архипелагу од око 7 100 острва, јер су приступачни сиромашнима који чине једну трећину од 92 милиона становника.

Међутим, несреће су честе због преоптерећености бродова, лошег одржавања и тропских олуја.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog