Svijet

Пакистан: Бомбашки напад убио 15 људи

КАРАЧИ - Најмање 15 лица је погинуло а 20 је рањено у бомбашком нападу који је извршен у вријеме обиљежавања шиитског вјерског празника Ашуре у пакистанском граду Карачију, показују најновији подаци локалне полиције.


Детонација је проузроковала избијање пожара, а облак дима надвио се на једном од главних булевара у Карачију.

"Од експлозије бомбе погинуло је 15 а рањено 20 лица", изјавио је за приватну телевизију "Експрес" шеф полиције у Карачију Васем Ахмад.

Сагир Ахмад, министар здравља у провинцији Синд, чији је главни град Карачи, потврдио је да је 15 лица погинуло и да има око 60 рањених.

Државна телевизија објавила је да је више амбулантних кола стигло на лице мјеста неколико минута након експлозије. Повријеђени су пребачени у болницу, а у граду је уведено ванредно стање.

Пакистанске снаге безбједности данас су у стању приправности због страха од могућих међувјерских сукоба поводом прославе празника Ашура, дана када шиити одају почаст убијеном имаму Хусеину.

Од јучерашње експлозије у Карачију рањено је 17 лица, док је у самоубилачком нападу у Музафарабаду, у шиитској џамији погинуло седам лица, а око 80 је рањено.

Шиитска мањина чини око 20 одсто пакистанске популације.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog