Svijet

Чавез: Обама је велика превара

КАРАКАС – Предсједник Венецуеле Уго Чавез рекао је у новогодишњој поруци да је илузија која окружује америчког предсједника Барака Обаму завршена и да су богате земље оставиле сиромашне на ивици еколошке катастрофе.


Чавез је у поруци у којој је цитирао Карла Маркса и Дјевицу Марију критиковао снагу САД и рекао да само социјалистички и хришћански принципи могу да исправе неправде капитализма.

"Признајем да то није лак задатак", рекао је Чавез у поруци коју су пренијели државни медији.

Предсједник Венецуеле је у почетку желио да развије добре односе са Обамом, руковао се са њим и поклонио му књигу на регионалном самиту. У посљедње вријеме га све више критикује и тврди да Обама није искоријенио империјалистичку политику у Авганистану и Ираку, те да је толерантан према вођама државног удара у Хондурасу.

"Хајде да се не заваравамо: илузија око Обаме је завршена, а срамотни интервенционизам америчке администрације то показује", поручио је Чавез.

Он се успортивио споразуму о климатским промјенма у Копенхагену, као договору који су велике силе склопиле иза затворених врата, док су остале земље маргинализоване.

Чавез је оцијенио да су богате земље извргнуле руглу принципе УН и да треба да преузму одговорност за "екоцид" који су наметнуле сиромашним државама.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog