Republika Srpska

Ћук: У Требињу остарено све што је планирано

ТРЕБИЊЕ - Сви планирани пројекти за ову годину на подручју општине Требиње у потпуности су остварени, више од 4,5 милиона марака уложено је у капиталне инвестиције, а у сљедећу годину улазимо са још амбициознијим плановима, изјавио је начелник општине Требиње Доброслав Ћук.


Сумирајући пословне резултате, Ћук је истакао да је, упркос дефициту у буџету од 2,5 милиона марака и рецесије, урађено и више од планираног, а све захваљујући пажљивом планирању и уз свесрдну подршку Владе Републике Српске.

"Међу важнијим пројектима које завршавамо издвојио бих јужну обилазницу око града, али не можемо рећи да смо остварили циљ уколико не буде завршен и источни дио обилазнице 2“, истакао је Ћук и најавио почетак тих радова за прољеће, када би требали започети и радови на изградњи аеродрома на Зупцима, као и аутобуске станице - коју овај град нема.

Ћук подсјећа да је овогодишњи планирани буџет од 21 милион марака ребалансом смањен, те да су због тога смањене и плате запосленима у општини, умањена средства за спорт и културу, док капиталне инвестиције нису трпјеле, односно нису доведене у питање.

"Пројектовали смо и нацрт буџета за сљедећу годину, који смо већ доставили Министарству финансија, и он ће остати на нивоу ребаланса за 2009", каже Ћук и истиче да ће се свакако наставити домаћинско понашењем и у наредној години.

Према начелниковом мишљењу, привредни подухват који је обиљежио ову годину јесте, свакако,         изградња фабрике за кондиторске производе, дио великог концерна "Свислајон Таково" - Београд, која ће запошљавати више стотина радника, првенствено оних који би остали без посла у металском сектору, као и оних са бироа.

У Фабрику је концерн "Свислајон" уложио више од 2,5 милиона евра, а Компанија "Таково" из Горњег Милановца опрему у вриједности већој од 2,7 милиона евра.

Све хале су изграђене по најновијим европским стандардима за производњу хране, а, према бизнис плану, планирана је производња од 9 500 тона разних производа, док је у првој години планирана добит већа од седам милиона евра.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog