Republika Srpska

Србија спрема други закон о забрани пушења

БЕОГРАД - Влада Србије усвојила је на данашњој сједници Приједлог закона о заштити становништва од изложености дуванском диму, према којем се забрањује пушење у затвореном радном и јавном простору са изузецима, као и забрана пушења у јавном превозу.


Од забране пушења изузети су угоститељски објекти за храну и пиће до 80 метара квадратних, који могу да се опредјеле да ли је у цијелом локалу забрањено или дозвољено пушење и угоститељски објекти за смјештај (мотели, хотели и хостели), саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Закључком Владе је наложено Министарству финансија да из средстава буџетског фонда за рјешавање проблема проузрокованим негативним ефектима свјетске економске кризе, на име пружања једнократне новчане помоћи у превазилажењу изузетно угроженог животног стандарда исплати по 5.000 динара за 3 700 радника у 27 предузећа.

Усвојен је и закључак о додјели помоћи у натури социјално најугроженијим породицама у 40 најсиромашнијих општина у Србији као и Одлука о образовању Комисије за контролу државне помоћи.

Влада је усвојила Програм реализације Стратегије регулаторне реформе у Србији за период од 2008. до 2011. године, Уредбу о мјерама за заштиту од прекомјерног увоза, Уредбу о субвенцијама и компензаторним мјерама, Уредбу о антидампиншким мјерама и Стратегију повећања учешћа домаће индустрије у развоју телекомуникација у Србији.

Усвојен је и закључак којим се препоручује закључење уговора између Републичког фонда за здравствено осигурање и Фонда за развој Србије о уступању потраживања како би за 32.105 запослених у 98 предузећа од 31. децембра 2009. започела овјера здравствених исправа, са важењем до 30. јуна 2010. године.

Усвојен је и Приједлог закона о шумама којим се уређује очување, заштита, планирање, гајење, коришћење и располагање шумама и шумским земљиштем.

Циљ овог закона јесте да се обезбиједе услови за одрживо газдовање шумама и шумским земљиштем као добрима од општег интереса и, између осталог, као потенцијал за ублажавање климатских промјена.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog