Republika Srpska

У новој години скупље пушење

БАЊА ЛУКА - Управа за индиректно опорезивање БиХ саопштила је да ће се од почетка 2010. године цигарете у БиХ продавати по новим цијенама, тако што ће се наплаћивати пропорционална акциза по стопи од 42 одсто, те посебна акциза у износу 0,30 КМ за паковање од 20 комада.


Одлуком о утврђивању посебне и минималне акцизе на цигарете, која ће се примјењивати од 1. јануара, утврђено је и да минимална акциза (пропорционална плус посебна) не може бити мања од 0,80 КМ по паковању од 20 комада цигарета.

Порески обвезници и друга лица која се баве прометом цигарета дужни су да попишу залихе цигарета на дан 1. јануара 2010. године и пописне листе доставе надлежном регионалном центру УИО БиХ до 10. јануара.

На затечене залихе цигарета утврђене у пописним листама дужни су да обрачунају акцизу према новој Одлуци о утврђивању посебне и минималне акцизе на цигарете, те до 10. јануара уплате разлику између обрачунате и већ уплаћене акцизе на Јединствени рачун УИО.

Цигаретама које су означене маркицама које су издате у периоду од 1. јула до 31. децембра ове године може се трговати најдуже три мјесеца од дана почетка примјене нове одлуке, а закључно са 31. мартом наредне године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog