Svijet

Aл каида из Магреба приказала снимак отетих Италијана

ДУБАИ - Ал каида исламског Магреба /Акми/, која је у понедјељак преузела одговорност за отмицу двоје Италијана који су 18. децембра отети у Мауританији, објавила је њихове фотографије, саопштио је данас амерички Центар за надзор исламских сајтова /СИТЕ/.


У саопштењу које је Акми објавио 30. децембра послате су три фотографије, двоје из личних карти отетих лица и једна на којој је приказан овај брачни пар.

Серђо Сикала /Sergio Cicala/, 65-годишњи пензионер и његова 39-годишња жена Филомен Кабуре /Philomène Kabouree/, приказани су како клече, а око њих су петорица наоружаних мушкараца, наводи СИТЕ који је објавио ове слике.

У саопштењу ове групе се наводи да је отмица извршена "јер влада Силвија Берлусконија подржава рат у Авганистану и Ираку и подржава крсташки рат против ислама".

Акми прецизира да ако породица отетих и италијански народ желе да Сикала и Кабуре буду безбједни морају да изврше притисак на владу како би одговорили на њихов захтјев.

Телевизијска станица Ал Арабија са сједиштем у Дубаију објавила је 28. децембра да је група Акми преузела одговорност за отмицу два италијанска држављанина.

Двоје Италијана отето је на путу у југоисточном дијелу Мауританије када су се минибусом са италијанским регистарским таблицама кретали ка Буркини Фасо.

Министар иностраних послова Италије Франко Фратини изјавио је да Италија нема директних контаката са представником групе Акми.

Посљедње двије године Акми је преузела одговорност за серије крвавих акција у Мауританији, међу којима и убиство четворице Француза у Алегу крајем 2007. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog