Svijet

И на лондонском аеродрому комплет скенирање

ЛОНДОН – Британски аеродромски оператер БАА саопштио је да ће увести скенере цијелог тијела на лондонском аеродрому Хитроу, послије неуспјешног терористичког напада на амерички авион, на католички Божић.


„Сада, када је влада дала зелено свјетло, увешћемо скенере који прегледају цијело тијело чим се испуне практични услови”, изјавио је портпарол БАА, који је у власништву конзорцијума са шпанском компанијом „Групо Феровиал” на челу.

БАА, власник шест британских аеродрома, планира у почетку увођење нових скенера само на аеродрому Хитроу, најпрометнијој ваздушној луци у Европи.

Нигеријац Умар Фарук Абдулмуталаб (23) оптужен је у САД за терористички напад, пошто је специјалном течношћу покушао да активира експлозив у авиону америчке компаније „Нортвест ерлајнс”, са готово 300 путника и чланова посаде, у тренутку када се из Амстердама приближавао Детроиту.

Одговорност за напад преузео је регионални огранак Ал Каиде, а и сам Абдулмуталаб рекао је истражитељима да су га чланови те организације обучили и снабдкели експлозивом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog