Svijet

У Пакистану убијен локални министар

ПЕШАВАР - Четири особе, међу којима је и бивши министар у пакистанској провинцији, убијени су у бомбашком нападу талибана на сјеверозападу земље, саопштила је полиција.


Бомба је експлодирала у селу Багто, око 10 километара од града Хангу у области познатој по фракцијским сукобима између пакистанских већинских сунитских муслимана и мањинских шиита, у близини племенског појаса.

"Осим бившег министра Гани-ур Рехмана, у овом нападу убијени су његов возач, тјелохранитељ и пријатељ", рекао је шеф полиције у граду Хангу Абдул Рашид Кан.

Контроверзна фигура Рехман некада је био министар за наводњавање у Сјеверозападној Пограничној Провинцији и бивши градоначелник града Хангу.

Он је под преходним војним режимом провео извјесно вријеме у затвору, али је амнестиран.

Његов син, члан парламента у Сјеверозападној Пограничној Провинцији, окривио је талибане и друге екстремисте за убиство његовог оца.

"Мој отац је два пута био мета напада. Талибани и милитантне групе умијешани су у овај напад", рекао је Атик-ур Рехман Франс пресу.

Портпарол полиције Фазал Наим рекао је да је ријеч о бомби поред пута велике јачине која је активирана даљински и да је потпуно уништила аутомобил.

Талибани и други милитанти свакодневно врше нападе у сјеверозападном Пакистану и племенском појасу на граници са Авганистаном, области у којој царује безакоње и коју је Вашингтон оцијенио као најопаснији дио свијета.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog