Republika Srpska

Чубриловић о аеродрому и новим авионима

БАЊА ЛУКА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да ће Влада РС радити на осавремењавању аеродрома у Маховљанима код Бање Луке, те да ће с новом годином започети и до краја фебруара бити завршени преговори о набавци два авиона за "Скај Српску".


Чубриловић је упозорио да се без улагања у домаћу авиокомпанију и инфраструктуру не може рачунати на одржавање и развој међународних летова, јер је ваздухопловни саобраћај условљен и визним режимом.

"Због тога се Влада РС одлучила за улагања у модернизацију аеродрома у Маховљанима и набавку два авиона за `Скај Српску`, о чему ћемо у прва два мјесеца ове године започети процедуру преговарања", појаснио је Чубриловић.

Он је додао да је планирано да аеродром буде осаврамењен додатном опремом и простором, који је неопходан за већи број путника, летове и за различите авионе.

Говорећи о изградњи аутопута Бања Лука - Градишка, Чубриловић је, најавио да ће се саобраћај овом дионицом одвијати у августу ове године, као и да ће у то вријеме почети и изградња моста на Сави, те аутопута Бања Лука - Добој.

Он је прецизирао да је са хрватском страном одабран тип пројекта моста на Сави код Градишке и да се сада очекује потписивање међудржавног споразуме БиХ и Хрватске.

"Хрвати ће одабрати извођача, ми ћемо учествовати у градњи са 50 одсто, имаћемо свог представника у одабиру извођача и у надзорном тијелу, а планирано је да градња почне у августу јер до прољећа треба да буде завршен пројекат", рекао је Чубриловић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog