Svijet

Британија: Гласање о повјерењу премијеру Брауну?

ЛОНДОН - Бивши британски министри позвали су данас на гласање о томе да ли премијер Гордон Браун треба да остане на челу Лабуристичке партије, неколико мјесеци уочи општих избора.


Брауново руковођење странком било је угрожено неколико пута од када је 2007. године преузео премијерску функцију од Тонија Блера, али је успио да превазиђе кризе и остане на власти.

Његова владајућа Лабуристичка партија тренутно у анкетама заостаје за око десет процената иза главне опозиционе Конзервативне странке, коју предводи Дејвид Камерон.

Бивши министар одбране Џеф Хун и некадашњи министар здравља Патриша Хјуит апеловали су у отвореном писму на лабуристичке посланике да подрже иницијативу о гласању о Брауновом руковођењу странком.

"Многе колеге изразиле су фрустрацију због начина на који ово питање утиче на наш политички учинак", наводи се у писму које су пренијели британски медији.

Хун и Хјуит су савезници бившег премијер Блера, а коментатори сматрају да су мале шансе да ће добити довољну подршку за смјену Брауна.

Британски општи избори још нису званично расписани, али се очекује да ће их Браун заказати за мај.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog