Republika Srpska

РАК: Смањене цијене међуповезивања телекомуникационих оператера

САРАЈЕВО - Регулаторна агенција за комуникације БиХ донијела је нове референтне интерконекцијске понуде које важе од 1. јануара.


У саопштењу из РАК-а наводи се да се нове поноде доносе ради убрзања развоја телекомуникацијског тржишта БиХ које подразумијевају смањење граничних цијена стандардних услуга интерконекције, односно међуповезивања оператера.

Као примјер РАК наводи да у случају реализације позива у фиксне мреже у националном саобраћају смањење цијена износи и до 12 одсто, а поред тога, посебну погодност за алтернативне оператере и њихове кориснике представља смањење цијене реализације позива у мобилне мреже од 37одсто.

Примјењујући регулаторне принципе, Агенција на овај начин подстиче конкуренцију у пружању фиксних говорних услуга, омогућавајући алтернативним оператерима да понуде низ погодности крајњим корисницима по приступачним цијенама.

Овим кораком РАК наставља процес либерализације тржишта телекомуникација у БиХ, пружајући нове могућности за алтернативне операторе фиксних говорних телефонских услуга и њихове кориснике, наводи се у јучерашњем саопштењу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog