Republika Srpska

Ђелић предвиђа привредни раст од 1,5 одсто

БЕОГРАД - Потпредсједник Владе Србије задужен за европске интеграције Божидар Ђелић рекао је данас да се у Србији у 2010. години предвиђа привредни раст од 1,5 одсто.


 

Он је истакао да Србија мора да настави да води одговорну финансијску политику.

"Србија мора да настави да води одговорну политику и у домену буџета и у монетарном домену. Србија предвиђа привредни раст од 1,5 одсто ове године, три одсто идуће и пет одсто за две године, што би било више од других европских земаља", рекао је Ђелић.

Он је истакао да ће Србија наставити приближавање Европи и да се може очекивати да достигне њену развијеност за двије до три деценије.

Божидар Ђелић, који у Паризу учествује на међународном семинару "Нови свијет, нови капитализам", каже да су сви експерти, учесници семинара, сагласни да криза још није прошла.

Према његовим ријечима, ове године све земље предвиђају привредни раст, али скроман.

Потпредсједник Владе поновио је да је циљ Србије да ове године привуче три милијарде долара директних страних инвестиција, те да је доказ да је то могуће, чињеница да је Србија прошле, финасијски и на глобалном нивоу најтеже године, привукла двије милијарде страних инвестиција.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog