Republika Srpska

Сакс предвиђа генерацију кризе

БЕОГРАД - Савјетник генералног секретара УН амерички економиста Џефри Сакс рекао је данас у Паризу да се опоравак од свјетске економске кризе не очекује ускоро и да ће трајати најмање читаву генерацију.


"Можемо да очекујемо скори опоравак неких послова и сектора, али криза у свијету неће трајати шест мјесеци или шест година, већ ће трајати најмање читаву генерацију", рекао је Сакс за РТС.

Према његовим ријечима, највећи проблем са којим се свијет данас суочава је његова брза промјена.

Он је додао да кризе испливавају једна по једна - сиромаштво, недостатак хране, енергетска криза, тако да се не може прогнозирати кад ће се све то завршити.

Сакс је прије 20 година био у тиму савјетника Анте Марковића и осврћићи се на тај период истиче да је срећан што се Србија двадесет година послије Анте поново налази у миру, оцјењујући да има "свјеже" политичаре који је воде и да се поново повезује са свијетом.

Савјетник генералног секретара УН, амерички економиста Џефри Сакс, у Паризу учествује на симпозијуму "Нови свијет - нови капитализам", ком присуствује и министар за европске интеграције Србије Божидар Ђелић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog