Politika

Микеш: Српска их плаћа, а њене празнике не поштују

БАЊА ЛУКА - Потпредсједавајући Вијећа народа Републике Српске Мирослав Микеш оцијенио је да би било коректно да су се делегати "Клуба Бошњака" одазвали пријему код предсједника РС Рајка Кузмановића.


Mикеш сматра да представници овог клуба требају бити присутни поводом Дана и крсне славе РС, јер су дио институција Српске, примају добре плате из буџета РС, а морају и да поштују законе.

"Они имају свој принципијелни став да не прихватају 9. јануар као Дан Српске, јер сматрају да су тог дана донесене одлуке које су довеле до етничког чишњења и не желе да учествују у томе. Ја као правник сматрам да се морају поштовати сви закони које донесу РС и БиХ, зато што је то цивилизацијско питање", рекао је Микеш новинарима у Бањалуци након пријема код предсједника РС за делегације Народне скупштине и Вијећа народа РС, на који није дошао нико из Клуба Бошњака.

Он је додао да, ако неко сматра да је тај закон неуставан, може да покрене процедуру пред Уставним судом РС, па да он каже да ли је уставан или неуставан.

"Докле год закон важи мислим да је коректно одазивати се на овакве позиве, а поготово што су делегати Клуба Бошњака дио институција РС и имају добре плате из буџета РС", истакао је Микеш.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog