Društvo

Влада помаже Билећи, нема "ако"

БИЛЕЋА - Премијер Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да ће Влада Српске наставити да се бави инфраструктурним питањима у Билећи, могућношћу привлачења улагача у ову општину, као и отварањем нових радних мјеста.


"Локална управа у овој општини мора да направи амбијент који би могао да привуче улагаче у производње којих раније овдје није било", реко је Додик у Билећи након састанка са руководством ове општине и посјете привредним колективима.

Према његовим ријечима, већ има интересовања да се у Билећи гради фабрика за синтетичка уља за возила.

"Очекујемо да ће Билећа наставити реализацију програма од 12 милиона КМ које смо одобрили до сада", рекао је Додик.

Он је напоменуо да је један дио новца већ уложен у водовод, да је дио у процесу тендера, те најавио скоро отварање тендера за изградњу колектора, једног од највећих пројеката на овом подручју који ће биту урађен наредних мјесеци.

Додик је подсјетио да је Влада РС билећко предузеће "Ковница" прошле године подржала са 200.000 КМ као подстрек за извоз, те да је ових дана отворен конкурс за 40 нових радних мјеста у тој фирми.

"Влада РС ће видјети на који начин може додатно помоћи да буде запослен већи број људи и увјерен сам да ће у наредном периоду то питање бити ријешено", истакао је Додик.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog