Društvo

У Сребреници све паре муслиманима

СРЕБРЕНИЦА - Начелник општине Сребреница Осман Суљић донио је одлуку да се 420.720 КМ намијењених за запошљавање и самозапошљавање Сребреничана за претходну годину расподијели на 24 власника приватних занатских, угоститељских и других радњи или предузећа, али искључиво повратницима Бошњацима.


Начелник је одлуку донио на приједлог Комисије за расподјелу грант средстава општине Сребреница, а ријеч је о средствима добијеним од Владе Тузланског кантона.

Између осталих, ДОО "Жене Сребренице" добило је 50.000 КМ, грађевинска фирма "ТБ Инжињеринг" и предузеће "Харс" по 25.000 КМ, док је земљорадничка задруга "Сућеска" добила 27.000 КМ.

Ова средства распоређена су само повратницима Бошњацима, од којих је већина и претходних година добијала разне донације и видове помоћи од међународних организација, али и од Савјета министара БиХ прошле године.

Међу сребреничким повратницима ова расподјела је изазвала незадовољство.

Један одборник у СО Сребреница, који је желио остати анониман, каже да појединци сваке године добију донацију у висини добре годишње зараде и није им ни стало да нешто раде и развијају посао, него само прикупљају папире за конкурисање за разна подстицајна средства и тактизирају одјављујући запослене и поново их пријављујући када добију неки грант.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog