Društvo

Црна Гора: Војска помаже због надошле Бојане

ПОДГОРИЦА - Припадници Морнарице Војске Црне Горе ангажовани су четврти дан на санирању посљедица поплава на угроженим подручјима, саопштено је из црногорског Министарства одбране.


Црногорски војници четврти дан помажу угроженом становништву села Лисна Бори, на обали ријеке Бојане, које је погођено поплавама.

"Они свакодневно чамцима обилазе угрожено становништво, пружају неоходну помоћ у спасавању имовине, допремању хране и питке воде, као и осталих средства потребних за живот на поплављеном подручју", наводи се у саопштењу.

Активности припадника Морнарице Војске Црне Горе усклађене су са потребама и захтјевима Кризног штаба општине Улцињ.

Екипа Војске данас је ангажована и на поплављеном подручју Скадарског језера, гдје је учествовала у спасавању стоке.

Још једна војна екипа ангажована је на санирању посљедица поплава у Жабљаку Црнојевића, гдје је подизала стубове за далеководе.

У Црној Гори због неповољне временске прогнозе постоји опасност од попуштања насипа и повећања нивоа ријеке Бојане, што би значило евентуалну евакуацију становништва са угроженог подручја, као и настанак нових материјалних штета.

"Имајући у виду даљу неповољну временску прогнозу, постоји опасност од попуштања насипа и повећања нивоа Бојане, која је данас у благом паду од седам центиметра", саопштено је данас из црногорске Владе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog