Politika

Живковић очекује подршку за Приједлог закона о попису

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Милорад Живковић очекује да ће Приједлог закона о попису становништва, домаћинстава и станова у БиХ 2011. године добити подршку посланика.


 

Живковић оправдава очекивања, јер је Заједничка комисија за економске реформе и развој парламента БиХ 5. јануара подржала принципе предложеног закона.

Живковић је потврдио да ће овај приједлог Савјета министара БиХ бити разматран на сједници Представничког дома најављеној за 21. јануар.

Комисија је постигла сагласност о томе да предмет пописа у БиХ буду број становника, састав становништва, вјерска, национална и етничка припадност, језик којим се говори, те да су све то елементи који морају да буду у попису и који су потребни да би БиХ постала дио Европске уније.

За принципе Приједлога закона о попису становништва, домаћинстава и станова у БиХ 2011. године гласали су чланови заједничке комисије из СНСД-а Зоран Копривица и Весна Шаин, из СДA Бајазит Јашаревић и Хазим Ранчић, из ХДЗ-а БиХ Иво Миро Јовић, из ДНС-а Љиљана Милашин и ДНЗ-а Рифат Долић.

Против законског приједлога у Заједничкој комисији били су Aзра Хаџиахметовић и Мехмед Суљкановић из Странке за БиХ, Божо Љубић из ХДЗ-а 1990 и Aдем Ибрахимпашић из СДП-а.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog