Republika Srpska

AOЛ затвара пословнице у Њемачкој

БЕРЛИН - Амерички интернет провајдер АОЛ затвориће пословнице у Њемачкој у оквиру широког свјетског програма отпуштања, саопштио је данас портпарол компаније у Хамбургу.


Четири центра АОЛ, која се бави пружањем интернет услуга у Њемачкој - Хамбургу, Дизелдорфу, Франкфурту и Минхену, ускороће бити затворена, а 140 радних мјеста биће укинуто, додао је портпарол.

У САД, компанија АОЛ - која је пионир у глобалној интернет мрежи - најавила је јуче да је до отпуштања дошло зато што није било добровољног напиуштања фирме како би се смањили трошкови.

Група, која се у децембру одвојила од медијског гиганта "Тајм варнер", најавила је да ће за око трећину смањити број запослених у свијету, што је 2 500 радних мјеста, надајући се да ће потом услиједити већи број добровољних одлазака.

"Нисмо постигли тај циљ. Имамо још 1100 запослених који су изабрали да радије долазе на посао него да оду", изјавио је портпарол.

Прве отпуштања регистрована су јуче у САД, док у Европи дирекција почиње процес консултација са представницима запослених.

АОЛ је, такође, саопштио да планира да затвори канцеларије у Шпанији и Шведској.

Компанија је имала око 19 000 запослених у 2006. години, а након реструктурације неће имати више од 4 400.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog