Društvo

Чађо се сјетио: Насип против поплава

ПРИЈЕДОР - Да би се елиминисао проблем поплава у Приједору треба изградити насип у Туковима дужине од шест километара што би, према процјенама, коштало око 12 милиона марака, рекао је данас министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо.


Чађо је данас у Приједору обишао поплављена домаћинства на лијевој обали Сане, ниже од градског моста.

Он је рекао да је изградња насипа озбиљан пројекат и да таквих потреба у Републици Српској има на доста мјеста.

"Морамо сагледати укупно стање и у разумном временском периоду дефинисати приоритете и приступити фазном рјешавању проблема", нагласио је Чађо.

Министар је захвалио свим припадницима Министарства унутрашњих послова, Цивилне заштите и ватрогасних јединица на напорима које су улагали и даље улажу ових дана како би у више поплављених мјеста Српске помогли угроженом становништву.

"У Приједору бих посебно истакао велики ангажман и пожртвовање ватрогасне јединице, које је присутно годинама, а не само овај пут, и овом приликом упућујем им честитке", рекао је Чађо.

Он је најавио да ће надлежни у времену које слиједи сагледати могућности обједињавања свих ресурса којима се располаже ради стварања организације спремне на ефикасније интервенције у оваквим и другим ситуацијама када дође до озбиљнијег угрожавања становништва.

Ријека Сана се на подручју Приједора повлачи, али су још присутне плавне воде које онемогућавају путну комуникацију становницима осам најугроженијих домаћинстава код градског моста према граду.

То су се данас увјериле и новинарске екипе које су остале заглављене на путу према поплављеном насељу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog