Republika Srpska

Повећана рафинеријска цијена горива

БАЊА ЛУКА - Први замјеник генералног директора "Оптима групе" Славко Шћепановић потврдио је данасда су рафинеријске цијене горива у Републици Српској повећане.


До поскупљења је дошло усљед повећањана цијена на свјетском тржишту, али за сада није познато да ли ће одмах поскупиети гориво и у малопродаји.

Он је додао да су рафинеријске цијене бензина веће за 3,5 фенинга, а дизела и евро дизела за 4, 4 фенинга по литру.

Шћепановић је рекао да су цијене на свјетском тржишту порасле за 53 долара по тони за бензине и за 62 долара по тони за дизел горива.

Он је додао да су рафинеријске цијене повећане из разлога што Рафинерија нафте Брод једном седмично мијења цијене и усклађује их са цијенама нафте и нафтних деривата на свјетском тржишту, што чине и све рафинерије нафте у Европи.

"Ова промјена цијена је само везана за кретање цијена нафте и нафтних деривата на свјетском тржишту које су у посљедњој седмици децембра 2009. године и првој седмици ове године нарасле у просјеку за око 100 долара по тони", навео је Шћепановић.

Он је додао да је оваква пракса рађена током читаве прошле године, закључујући да ће евентуални пад цијена нафте на свјетском тржишту одмах изазвати спуштање рафинеријских цијена нафте и нафтних деривата.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog