Republika Srpska

Зворнику само кредит спашава грејну сезону

ЗВОРНИК - Начелник општине Зворник Зоран Стевановић оцијенио је данас да се предузеће "Зворник стан" које газдује градским гријањем, мора кредитно задужити на износ од 500.000 КМ како би санирало настале обавезе према дистрибутеру природног гаса "БХ гасу".


"Кредит би помогао да се за ову гријну сезону снабдијевање земним гасом стабилизује", рекао је Ставановић и додао да би "Зворник стан" могао без проблема да измирује обавезе према "БХ гасу", уколико би се наставио тренд наплате гријања какав је био у првој половини децембра прошле године.

Стевановић је рекао новинарима да је судбина овог предузећа неизвјесна, јер су укупна дуговања према добављачима око 5,51 милион КМ, од чега је дуг према сарајевском дистрибутеру око 2,5 милиона КМ.

"Све што предузима локална управа и руководство `Зворник стана` представља `живот на инфузију`. Постоји свакодневна бојазан да ће Зворник остати без природног гаса", оцијенио је Стевановић.

Он је рекао да се садашње руководство и Надзорни одбор "Зворник стана" домаћински понашају и да дају максимум од себе да ово предузеће опстане, али су од претходног руководства наслиједили велика дуговања.

Директор "Зворник стана" Петко Јокић рекао је да су укупна потраживања овог предузећа око 1,81 милион КМ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog