Republika Srpska

Почела година за Боксит

МИЛИЋИ - Испоруком првих количина руде из овогодишњег уговореног контигента у милићкој компанији "Боксит" данас је званично почела нова пословна година, у којој би ово предузеће зворничкој фабрици глинице "Бирач" требало да испоручи 400 000 тона руде.


Директор Сектора рударства Драган Симић каже да су повољни временски услови и добра организационо-техничка припрема омогућили да овогодишња производна кампања у "Бокситу" почне раније него претходних година, што гарантује редовност испорука руде Фабрици глинице "Бирач".

"Јануарски план производње је 20 000 тона руде и увјерени смо да ће бити испоштован. Већ 1. фебруара почињемо и радове на скидању откривке што је важна компонента у стварању услова за квалитетну и несметану експлоатацију у наредном периоду", изјавио је Симић.

Он је додао да је овогодишњи обим производње руде за 33 одсто већи од прошлогодишњег, те да је вриједност уговореног посла око 26 милиона КМ.

Уз захуктавање производног процеса у "Бокситу" планирају и набавку нових возила, првенствено камиона за транспорт руде, чиме ће компанија у значајној мјери оснажити и транспортне капацитете.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog