Društvo

У оружаним снагама се препознаје шта је из Српске

БАЊА ЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик рекао је да припадници Оружаних снага БиХ дјелују у сложеним условима, али да се јасно препознаје идентитет оног што је у њих унесено из РС.


"Веома сам задовољан са Србима у Оружаним снагама БиХ, као и оним другим који показују толеранцију и уважавају традицију и обиљежавање Божића", рекао је Додик новинарима у бањалучкој касарни "Козара", поводом обиљежавања Божића у Оружаним снагама БиХ.

Он је навео да је Божић прилика за свеопшти мир, сарадњу и толеранцију.

Командант Касарне "Козара" генерал Стаменко Новаковић рекао је да су у оквиру система одбране и Оружаних снага БиХ јасно дефинисане позиције које третирају традиције и вјеру, систем командовања и одлучивања.

"Данас су на дневном реду активности из вјерске службе поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића и ми смо тим поводом уприличили ручак. Вјерска служба се показала оправданом и ефекти које остварује веома су позитивни. Развијаћемо се у том правцу, јер нам је интерес да промовишемо дух заједништва и у наше окружење уградимо што више добра, а заборавимо лоше", казао је Новаковић.

Он је подсјетио да Трећи (Република Српска) пук баштини традиције Војске РС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog