Politika

Београд: Засиједају Јеремић, Алкалај и Даватоглу

БЕОГРАД - Министри иностраних послова БиХ Свен Алкалај, Србије Вук Јеремић и Турске Ахмет Давутоглу данас ће у Београду разговарати о сарадњи три земље, њеном даљем унапређењу, као и о отвореним питањима између три државе.


Из Министарства иностраних послова БиХ саопштено је да ће Јеремић, Алкалај и Давутоглу разговарати и о сарадњи у региону југоисточне Европе.

Састанак почиње у 16.00 часова у згради Министарства спољних послова, а у 17.00 часова предвиђене су изјаве за новинаре.

Из Министарства иностраних послова БиХ најављено је да ће, након састанка са Јеремићем, министре иностраних послова Турске и БиХ примити предсједник Србије Борис Тадић.

Алкалај је у децембру прошле године рекао да ће на састанку са Јеремићем 15. јануара бити настављен дијалог о питању именовања амбасадора БиХ у Београду, као и да би требало да буде потписано неколико билатералних уговора.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је Срни да ће се шефови дипломатија Србије, БиХ и Турске састати у Београду ради успостављања бољих државних односа, а да РС поздравља свако побољшање односа међу земљама у региону, јер је пуно неријешених питања.

Алкалај и Давутоглу су се јуче у Загребу састали са министром иностраних послова и европских интеграција Хрватске Горданом Јандроковићем, са којим је било ријечи о сарадњи три државе, модалитетима за њено даље унапређење, сарадњи у региону југоисточне Европе, као и о отвореним питањима међу овим земљама.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog